Slik lager du en trykk-klar PDF

Hvordan lage en trykk-klar PDF

Alt du trenger for å lage en trykk-klar PDF

Produksjon og sending av originalmateriale

Molvik er et moderne trykkeri, og trykker etter gjeldende ISO-standarder for trykk. For å få best mulig resultat, er det viktig at originaldokumentene også tar hensyn til dette.

Fargeprofiler

For å beskrive trykkresultatet, brukes to ICC-profiler. PSO Coated_v3 brukes for bestrøket papir, mens PSO Uncoated_v3 brukes på ubestrøket papir. Hvis du ønsker å gjøre om bildene til CMYK, er det viktig at du bruker rett profil til dette - avhengig av hva slags papir det skal trykkes på. Vår anbefaling er å overlate denne konverteringen til oss. Ønsker du å gjøre det selv, må du selv ta ansvar for at det gjøres på riktig måte.

Forhåndsvisning av trykk

Ønsker du å forhåndsvise trykkresultatet på ett bilde eller et dokument, kan du bruke funksjonen Proof Colors/Trykkfargesimulering av farger i InDesign eller Photoshop. For at dette skal virke, er det viktig at du har tatt i bruk en av fargeinnstillingene fra oss: PSO Coated v3 for bestrøket papir eller PSO Uncoated v3 for ubestrøket papir.

Riktig PDF-fil

Vi ønsker helst å ta imot PDF-filer der fargene er uendret. I praksis betyr det ofte at bilder er i RGB, mens andre farger oftest er i CMYK. Bruker du PDF-innstillingen PDF Molvik Grafisk sendes PDF-filen med alle elementer intakt i riktig format.

Innstillingsfiler

Vi har laget egne installeringsfiler for Windows og Mac som legger inn innstillingene du trenger og gjør det enkelt for deg å lage korrekte PDF-filer. 

Installering

For MAC/Apple: Fargeinstallerer Molvik.pkg

For PC/Windows: Fargeinstallerer.exe

Dobbeltklikk installeringsfilen og følg instruksene i denne. Når installeringen er ferdig, gå i Adobe Bridge, velg Edit-> Color Settings/Rediger->Fargeinnstillinger og innstillingen PSO Coated v3 eller PSO Uncoated, alt etter som hva du trykker mest på. Klikk Apply/Legg til. Fargeinnstillingene er nå satt for alle Adobe-programmene.

Lag PDF-fil fra InDesign

Velg File-> Adobe PDF Presets-> PDF Molvik Grafisk/Arkiv-> Adobe PDF Forvalg-> PDF Molvik Grafisk for å lage en korrekt PDF-fil.

Molvik Grafisk AS © 2023